mandag den 18. maj 2009

Google parasit eller hjælp?

Det er ikke kun i Danmark at søgemaskiner som Google er under beskydning for at lukrere på nyhedsmagasiner. Beskyldninger om at lukrere og tjene på noget som andre har skrevet og produceret. Nogle mener endog Google og andre har en parasitær forretningsmodel. For Googles vedkommende en indtjening på at henvise søgere til avisernes hjemmesider.
Google har afvist dette og argumenterer i stedet for at dette at gøre opmærksom på hjemmesider vel ikke er helt uden værdi. Desuden koster det ikke disse hjemmesider noget at Google gør det. De videreekspederer således milliarder af søgere om måneden. Dette øger læserskaren til nyhedsmedierne og dermed også deres muligheder for at tjene penge.
Derudover bruger journalister i vidt omfang Googles tjenester. Bl.a. Google Maps. Og internettet generelt har skabt helt nye muligheder for onlinejournalistik.
Disse og andre argumenter foregår i bedste amerikansk stil i et senatsudvalg. Hvori repræsentanter for forskellige interesser forsøger at påvirke senatet. Hele indlægget kan findes på nedenstående link.
Link
CNet.

Ingen kommentarer: