torsdag den 13. december 2007

Google News

Google News weblog fortæller at de nu har forbedret deres ranking system.
  • Sammenkæde opdateringer til historierne med den oprindelige artikel. Dvs. man vil altid kunne finde den oprindelige artikel. Det er en lidt gammel nyhed som har været omtalt på webloggen før.
  • Opprioritere lokale vinkler til verdensnyheder. Dvs. prøve at finde lokale vidner til en bestemt historie ud fra filosofien om at de som er tættest på begivenhederne også ved bedst.
Dette betyder i realiteten, at Google opprioriterer alternative nyheder. Og det er så en skam at danske aviser har sagt nej til at være med. Men det gør kildekritikken endnu mere påkrævende.
Jeg synes ikke der er den store forskel, og har ikke kunnet finde et typisk fund. Godt kommer der to nyheder fra Cuba og Barbados hvis du søger på Fidel Castro (i hvert fald da jeg prøvede). Og et par islandske nyhedsmedier på Iceland. Men ellers er det svært at se. Der kom fx ikke noget specielt lokalt på søgninger på Hugo Chavez eller ABBA museum. Iøvrigt kunne du også bruge Blogsearch hvis det er helt alternative nyheder du er ude efter.
Der er nu også kommet andre tilføjelser. Venstremenuen har fået tilføjet Archives' tidslinjer.
Link
Google News.
Search Engine Land.

Ingen kommentarer: