fredag den 14. december 2007

Kort om kort

Der sker en del inden for vejviser og kort lige nu. Google Earth meddeler at de har tilføjet veje og firmaer i en række lande. Veje for Sydafrika og Polen, og firmalister for Finland, Norge, Danmark, Østrig, Sverige og Svejts. Der er ændret i layouten med nye farver og ikoner.
Jeg er ikke ubetinget fan af Google Earth. Den kræver efter min mening alt for megen tid til noget som der ikke er den store værdi i andet end underholdning. Det er der så mange andre der gør. Google Earth er meget brugt, og den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand har fået lagt 500 af sine bileder ind på Google Earth. Mange er taget fra ballon og mange er ledsaget af statistik om miljøet fra fotografens webside, GoodPlanet.org.Google Earth over København viser forskellige fotoer som brugerne har oploadet. Samt henviser til information fra Wikipedia. I USA og andre mere kendte områder i verden er den dog betydeligt mere avanceret, især hvis du betaler lidt ekstra.
Google Maps har udvidet Street View til byerne Boston, Dallas, Detroit, Fort Worth, Indianapolis, Minneapolis, Providence og St. Paul, ifølge Google Blogoscoped. Det virker da også med jævne mellemrum. Fordelen ved Google Maps er at det kan bruges direkte fra browseren.
Googles konkurrent Microsoft har ligeledes oprustet på kortområdet. Det har købt eller indgået partnerskab med et engelsk firma som laver kort, MultiMap. Det er på top 100 listen over Englands teknologivirksomheder. Firmaet vil fremover være en selvstændig enhed inden for Virtual Earth. Ifølge pressemeddelelsen fra Microsoft sker det for at forbedre Microsofts services, dvs. Virtual Earth, Live Search, Windows Live services og MSN.
Link
Google Lat Long Blog.
Google Blogoscoped.
Googleblog.
Search Engine Land.
Pressemeddelelse fra Microsoft.

Ingen kommentarer: