tirsdag den 30. januar 2007

Google og Kina

Googles grundlæggere erkender i et interview i Forbes at sagen om Kina har skadet Googles image, men til gengæld har de tilsyneladende ingen kommentarer til om de fortryder eller ej. Og de mener fortsat at tilgængeligheden af information i Kina er bedre end slet intet. Selv om Sergey Brin instinktivt var imod aftalen, da han selv er født i Sovjetunionen og selv har oplevet undertrykkelsen der.
Internetsøgning har tidligere bragt to længere artikler om sagen, som det måske kunne være på sin plads at genlæse. SÅ vidt jeg kan se er der ikke flere nye argumenter.
Interviewet afslører også at de to grundlæggere af Google er uenige om avisernes fremtid. Mens Larry Page mener der vil gå lang tid før computerversionerne vil være lige så gode som papirudgaverne, mener Brin ikke der går lang tid før det sker. Til gengæld er de enige om at der nok skal betales for sådanne on line aviser. Men med systemer som Google Checkout vil forbrugerne umiddelbart kunne bruge en konto, i stedet for at oprette en hos hver af aviserne.
Link
Forbes: Google Guys in Davos.
Philipp Lenssen, Google Blogoscoped.
Tidligere artikel i Internetsøgning fra New York Times.
Endnu en artikel i Internetsøgning om Kina.

Ingen kommentarer: