onsdag den 31. januar 2007

Google om Googlebombs

Lidt misvisende ord, og siger noget om at Google i dag bliver identificeret som internettet, selv om det lige så godt kunne være tale om Yahoo eller MSN Live Search. En Googlebomb er en søgning på et bestemt ord hvor mange websider via linkning har forsøgt at få en bestemt side til tops. Så egentligt burde det hedde en link-bomb. Den bedst kendte er måske søgning på miserable failure, der som første hit giver George W. Bush. Men der er også andre.
Google anser ikke problemet for at være særlig stort, men da det i offentligheden er meget populært og omtales vidt og bredt, så har de nu besluttet sig for at gøre noget ved det. En artikel i Google Webmaster Central Weblog giver også et lille indblik i hvordan Google tackler sådanne problemer. Mange ville måske tro at det kunne ordnes med ’håndkraft’ (har selv haft den forestilling). Men det er ikke løsningen for Googles teknikere: De vil hellere indbygge det i søgealgoritmen. Denne er så hemmelig, vi kan altså ikke kigge Google i kortene.
Under alle omstændigheder er det normalt ikke noget internetsøgere behøver at bekymre sig særligt meget om. For det første drejer det sig om ganske få søgninger, for det andet er de fleste af søgningerne ret specielle. Det kan man overbevise sig selv om ved at kigge på tabellen fra Google Blogoscoped over nogle kendte Googlebombs.
Nogle enkelte er generende, såsom Weapons of mass destruction. Men hvem søger dog på President of the internet og liar?
I bedste tilfælde er Googlebombs ganske morsomme eller drillerier, som når Bush og Blair kommer op på obskøne ord. Men der er dog nogle grovkornede, såsom Jews og Martin Luther King.
Internet Search Engine Database har også nogle bud på hvordan en algoritme kan se ud og hvorfor den skulle virke eller ej.
Link
Google Webmaster Central Weblog.
Google Blogoscoped med tabel over Googlebombs.
Artikel i Internet Search Engine Database.

Ingen kommentarer: