mandag den 29. januar 2007

Google Books: Nye faciliteter

Google Books er efterhånden ganske omfattende hvad angår analyser af de indskannede bøger. Og der kommer stadig mere på.
Google Blogoscoped omtaler at nu er også Google Maps integreret. Det har jeg dog ikke kunnet. Så muligvis er det blot noget der bliver eksperimenteret med for øjeblikket. Men det er ganske sandsynligt at Googles mange specialsøgemaskiner vil blive koblet på efter forgodtbefindende.
Prøv engang med eksemplet Herman Melvilles Pierre.
Oplysningerne om denne bog kommer frem ved at klikke på About this book. Udover indholdet (Contents) også Key Words and Phrases, Selected Pages, Related Books, References from scholarly books og Search this book.
Nu er det så din tur, du kan jo fx prove med Marco Polos “The Travels of Marco Polo”.
God fornøjelse.
Link
Google Blogoscoped om Maps.

3 kommentarer:

Mimofanten... aka Jens sagde ...

Hej Erik, jeg er frafalden bibliotekar, men alligevel en ivrig googler, bloklæser mm. Imponeret over din blok, og tilspørger dig, om du fik set det hollandske program om Google på svensk tv forleden? Google er jo helt fantastisk, men det er nogle sjove og relevante kritiske spørgsmål man kan stille til det dejlige googlemonstrummonopol...

Erik Høy sagde ...

Nej. Jeg var slet ikke klar over det. Fik åbenbart ikke kikket i programmet. Noget monopol er Google vel ikke - endnu. Yahoo og MSN er fortsat godt med. Men du har da ret: Mange opfatter Google some værende internettet.
Og mange stiller også kritiske spørgsmål, ikke bare i søgefeltet, men til virksomheden som sådan. Det er altid skræmmende, når noget vokser sig så kolossalt og ufatteligt stort som Google har gjort.
Jeg har ikke selv nogen fastlåst holdning. Veksler lidt mellem at opfatte Google som en vision a la fortidens Store Bibliotek i Alexandria og skrækvisionen Big Brother fra romanen "1984".

Mimofanten... aka Jens sagde ...

Hej Erik programmet forleden : http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=8744&selectedDate=20070125&shortVersion=true&showWeek=false kl.22.30 Jeg tror ikke du kan se det på svt, men måske på noget hollandsk nettv?? Anyway det kommer sikkert på DR engang. En af pointerne var at Goggel scanner bøger i stort omfang med en smart og hurtig robot...Google beholder rettighederne til det indscannenede istedet for at dele rettighederne med et opensourceinitiativ der kører sideløbende...Derudovrer interviewes en kvindelig topchef som glider totalt af på kritiske spørgsmål om etiske problemstillinger, det er ret morsomt når man ved hvad der foregår af moralske overvejelser med Kina, CIA mm...Misforstå mig ret, jeg er ikke særlig nervøs og elsker Google, men enhverv der har 60% af søgemarkedet og måske 80? om tre år? fordrer at blive holdt i ørene...hilsen Jens