tirsdag den 18. juni 2013

Sådan finder søgemaskiner internetsider

Af og til får jeg forespørgsler hvor hjemmesideejere undrer sig over at deres hjemmeside ikke er registreret af Google. Nogle kan endog dokumentere at de har mange hits på deres hjemmeside. Som oftest er grunden at de ikke har taget højde for at Google, Bing og andre kun finder hjemmesiden, hvis de bliver gjort opmærksom på at den eksisterer.

Der er pligtaflevering for bøger. De skal afleveres til DBC og Det Kongelige Bibliotek. Så snart nogen afleverer noget til pligtaflevering, bliver det registreret i Dansk Bogfortegnelse og bibliotekerne kan se at bogen eksisterer. De færreste ved at også gælder hjemmesider, men her er der ikke noget tilsvarede Dansk Bogfortegnelse.

Skåret ind til benet er der kun to måder at Google, Bing og andre søgemaskiner finder frem til en hjemmeside, som det er beskrevet i Google-Guide:

Webcrawleren virker lidt som en browser: Den skriver en internetadresse, henter siden hjem og gemmer den i Indekseren.
Adresserne har Googlebot fundet på flere måder:

  • Folk opgiver selv deres internetadresse til Google.
  • Googlebot finder nye link på en af de sider, som Google i forvejen har indekseret.
Googlebot checker regelmæssigt internetadresserne i databasen for at se om der er sket noget nyt – og henter så de nye versioner til databasen. Samtidig checker den for nye links – og henter så disse ned i indekset.

Så med andre ord: Få nogen du kender til at anbringe et link til din hjemmeside på en hjemmeside som allerede er i en søgemaskine. Herefter er det så bare med at vente til søgemaskinen passerer og finder linket. Eller gå til Googles Addurl-hjemmeside.

Hvis du er interesseret i at andre finder hjemmesiden, er der nogle få simple ting man kan gøre for at blive rangeret øverst i søgeresultaterne. Det findes der en hel industri som tjener tykt på at rådgive om. Jeg skal indskrænke mine råd til disse:

  • Lav noget der er værd at læse!
  • Lav et godt sitemap.
  • Hold din hjemmeside opdateret.

Langt hovedparten af hjemmesideindehavere vil få nytte af disse to råd.

Ingen kommentarer: