tirsdag den 5. marts 2013

Fra Google+ til Picasaweb

De fleste der for år tilbage oprettede fotoalbum i Google Picasaweb og dernæst tilmeldt sig Google+, har på det seneste oplevet at blive omdirigeret til Google+ når de loggede på Picasaweb. Google+ er en helt anden form for fotopræsentation end Picasaweb. Og der er for- og bagdele ved begge.

Her er Google+ præsentationen af dine fotoalbum. Det er specielt indrettet på at du skal socialisere med fotoerne på Google+. Og der skulle også være mere plads, du kan uploade større billeder mm. Men i forhold til det gamle Picasaweb er der gået adskillige funktioner tabt. Bemærk den blå afmærkning i adresselinjen. Dette nummer kan du bruge til at komme tilbage til Picasaweb.

Indtil for ca. en måned siden var det muligt at omgå at blive ledt over i Google+ automatisk ved at klikke på sin Konto (øverst til højre) og dernæst på Produkter. Linket til Picasa Web Album ledte så over i den gamle brugergrænseflade. Men på det seneste har jeg oplevet at den vej fungerer lidt on/off. Og flere og flere gange bliver du bare dirigeret automatisk videre til Google+. Det gælder også hvis du skriver fx

https://picasaweb.google.com/lh/myphotos 

Jeg har fundet en hollænder som har fundet en anden måde. Den er mere besværlig den første gang, men man kan jo dernæst gemme den i foretrukne. Så længe den altså virker. Metoden er at skrive det følgende i adresselinjen:

https://picasaweb.google.com/[dit webalbumsnummer]?noredirect=1

Dit webalbums nummer kan du finde ved at gå ind på Fotoer (Photos), dernæst i fanebladet Albums. I adresselinjen forekommer der nu en adresse hvori indgår et 21-cifres nummer. Se skærmbilledet ovenfor, kig i adreselinje. Mit er fx 118288251074946880079. Dette indsætter du nu i adressen, altså i mit tilfælde:

 https://picasaweb.google.com/118288251074946880079?noredirect=1


Dette fører i hvert fald indtil videre over i det "gamle" Picasaweb-billede, der altså giver nogle andre muligheder end Google+. Jeg ved ikke hvor længe disse muligheder er der. Men nu er tricket givet videre.

Det gamle Picasaweb har bl.a. en menu, Handlinger, hvorfra du har adskillige muligheder for at behandle dine albums som 'rigtige' fotoalbum, og ikke bare som noget der skal deles på Google+. Du kan også lave en stedsangivelse og mange andre ting.

2 kommentarer:

Erik kirknel sagde ...

Fin oversigt. Jeg er i den situation at jeg har set mit afholdte Picasa forsvinde og bliver dirigeret rundt i manegen bare jeg prøver at oploade en mappe

Erik Nicolaisen Høy sagde ...

De omtalte trick i dette2 år gamle indslag virker vist ikke. Men jeg begræder som dig at Picasaweb er så svært tilgængelig. Igennem længere tid har dette trick virket for mig - håber det også gælder for dig.

- Log på dig konto.
- Skriv denne adresse i adresselinjen, og gå ind på den: https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

Spørg mig ikke om hvorfor!