tirsdag den 6. november 2012

Google Patentsøgning

Siden midten af august 2012 har Google Patentsøgning udvidet sin database med også at omfatte European Patent Office. Før var det kun patenter fra USA. Patentansøgning rummer en del oplysninger som man ikke sådan lige skulle tro fandtes i noget så kedeligt som en patentdatabase. Men ofte rummer ansøgningerne beviser for at opfindelsen er ny.

Det klassiske eksempel er at søge på Thomas Alva Edison for at finde hans patentanmeldelser på glødelampen. Den holdt så i 130 år indtil den blev forbudt og erstattet af energipærer.

Mere kuriøse fund finder du når du søger efter Google. Det oprindelige patent for søgemaskinen indeholdt ikke ordet, fordi den endnu ikke havde fået navn. Men til gengæld finder du et patent fra  1998. Det drejer sig om en dims med velcrolukning til at opbevare svømmebriller (engelsk: goggles). Blot for at antyde at du skal være nogenlunde inde i stoffet for at finde guldkornene.

Patenter er også med i venstremenuen. Så den er nogenlunde nem at finde.  Da den er international, nytter det ikke så meget at søge på dansk.Google Oversæt er integreret, så de ofte vanskelige tekster kan måske prøves her, i hvert fald på de store sprog - og svensk. Dansk er (som sædvanligt) ikke med. Men EPO (sic!) har dansk som oversættersprog.

Link
Google Inside Search.


Ingen kommentarer: