torsdag den 25. oktober 2012

Hvordan ser internettet ud?

Det er der ingen der ved. Men nu ved vi hvordan der ser ud i Googles datacentre - ifølge Google selv. Med nogle formentlig stærkt forskønnede billeder. Billeder er taknemmelige. Der er ingen lugte, fx. Så vi kan kun tænke os til hvordan det er med de titusindvis af computere, ledninger, udstødninger, mv. Vi kan heller ikke høre lydene.

Så vi har kun billederne at henholde os til. Vi bliver ført gennem tre forskellige temaer:Teknikken, menneskene og steder. På et billede kan vi se et gruppefoto af omkring 40 ansatte i Finland. Der er fotoer fra i alt 8 steder. De fleste er fra USA: Georgia, South og North Carolina, Oregon, Oklahoma, Iowa. Men der er også to i Europa: Finland og Belgien.

Google gør generelt meget ud af at fremstille sig selv som en grøn virksomhed. Og at tænke på miljøet. Men mig bekendt har ingen lavet et miljøregnskab over hvor meget det koster i fx CO2 hver gang du trykker på søg-knappen i en søgemaskine og downloader tekst, musik eller billeder. Gratis er det ikke.

Dertil kommer også at de maskiner vi bruger når vi går på nettet, belaster miljøet. Computere, smartphones, osv. Mange af de kostbare og sjældne stoffer som guld, tin, tantalum og tungsten kommer fra Kongo hvor borgerkrige i årtier menes at være skyld i millioner af døde. Og det er såmænd ikke det eneste sted hvor noget sådant foregår.

Det gør selvfølgelig ikke billederne mindre smukke. Jeg synes blot at det er værd at nævne. Glansbilleder afspejler sjældent den fulde realitet.

Link
Googleblog.
Google Datacenters.

Ingen kommentarer: