onsdag den 12. september 2012

Microsofts nye sikkerhedspolitik

Mens der var en del blæst omkring Googles ændring af sikkerhedspolitik fra 1. marts, så har der stort set været tavshed om at Microsoft fra 27 september (16. oktober) gør noget lignende. Aftalen gælder som hos Google samtlige produkter, tjenester, mm: Hotmail, SkyDrive, Windows Live Messenger, Microsoft Photo Gallery, Movie Maker, Bing, osv. I § 3.1. står der at ejendomsretten til hvad du oploader er din egen. Men (3.4) du accepterer også at :

... det kan blive brugt, ændret, tilpasset, gemt, reproduceret, distribueret og vist, for så vidt at dette er nødvendigt for at beskytte Dem og levere, beskytte og forbedre Microsoft-produkter og -tjenester. Det sker f.eks., at vi bruger automatiske metoder til at isolere oplysninger fra e-mail, chats eller fotos for at kunne afsløre og beskytte mod spam og anden malware eller for at forbedre tjenesterne med nye funktioner, som gør dem mere brugervenlige. I forbindelse med behandling af Deres indhold tager Microsoft skridt til at beskytte dine personlige oplysninger.
Dvs. at Microsoft nu også forbeholder sig ret til at bruge det du uploader til at tilpasse fx søgeresultater. Godt nok står der som eksempel at sker for at beskytte mod spam og lignende. Men i princippet kan Microsoft nu også gøre hvad Google allerede gør.

Hvis du har en Livekonto, Hotmail, Outlook.com eller lignende, har du sikkert fået besked om den nye ændring hos Microsoft.


Med denne nye ændring i Microsofts politik må konklusionen være at det er lige meget hvad angår sikkerhed og privathed om du bruger Google eller Microsoft. Den eneste forskel er for så vidt hvor åbne firmaerne er omkring hvad de gør og hvad du egentlig skriver under på når du accepterer at bruge dem. Her er Google måske en anelse bedre til at synliggøre.

Men det ændrer ikke ved at 2012 bliver året hvor der skete det som måske allerede lå i kortene i årene forinden: At godt nok kan du være sikker på at beholde ejendomsretten til dine ting i clouden hos Google og hos Microsoft. Men begge forbeholder sig ret til at bruge data fra hvad du uploader til forskellige ting. Google er måske mere ærlig og skriver at de bruger det til at tilpasse fx søgninger. Microsoft dækker det mere ind under at de vil forsøge at beskytte dig.

Måske en strid om moral og ord. Faktum er at hvis man skal drage konklusioner ud fra hvad brugerne af Facebook accepterer, så er brugerne ligeglade med sikkerhed og privathed. Eller de/vi vil åbenbart gerne betale denne pris for at nyde godt af tjenesterne.

Alligevel. Læs nu de betingelser. Gem linkene til dem så du altid kan finde dem, og læs dem med jævne mellemrum. Hold dig ajour med ændringer. Firmaerne er ganske gode til at drukne de væsentligste afsnit i en masse ord og paragraffer.

I forbindelse med udsendelsen af emails om opdateringen har hackere udnyttet situationen til at få intetanende brugere til at downloade en malware. Så du bør gøre klogt i at se dig godt for før du klikker i emailen.

Link
Microfsoft Serviceaftale.
Read Write Web.
Computerworld om hackere.

Ingen kommentarer: