tirsdag den 31. juli 2012

Yahoo kaprer Googleansat

Der har været en del skriverier i aviserne om at en af Googles mest fremtrædende ledere, Marissa Mayer, skiftede til Yahoo! midt i juni måned. Som den øverste chef ('president'). Hun var en af de allerførste ansatte i Google (som 24-årig og 20. ansatte i 1999). Og har haft hovedansvaret for nogle Googles mest populære produkter: Søgefeltet (Googles varemærke), Gmail, Billeder og meget mere.

Selv angiver hun som grund at Yahoo! er et af de bedste brands på internettet og at hendes mål er at gøre Yahoo! til en endnu større brugeroplevelse, hvilket også er en af grundene til at hun blev ansat. Hun håber også at hun kan tiltrække nye talenter til firmaet. Det gjorde hun på Google. Hun ser positivt på Yahoos samarbejde med Microsoft (Bing). Den ene af Google gurndlægger, Larry Page udtrykker at hendes talenter vil blive savnet.

Yahoo! trænger til en opgradering. På trods af at de har rigtig mange brugere, er deres mest brugte produkter ikke blevet opdateret i lang tid: Mail, Flickr og andre. Men om Marissa Mayer er den som kan det, er uvist. Hun har ganske vist stået for nogle af Googles fornemste produkter, men hun er ikke kendt for at være særlig visionær. Hvilket måske netop er hvad Yahoo har brug for. Hun er den tredje leder på den post siden september 2011. Hun bliver mor i oktober i år.

Når et så markant jobskifte finder sted, spørger mange sig hvorfor. Måske er en af grundene at hun i slutningen af 2010 blev flyttet fra et job til et andet i Google. Hvilket af nogle blev opfattet som en degradering. Andre har udtalt at hun havde nået 'loftet' for personlig formåen. Og at hendes lederstil ikke passede ind i Googles. Hun skulle efter sigende være en meget dominerende leder med ydmygelser og intimidering som redskaber. Andre anonyme kilder siger at hun måske var sådan, men ikke længere. At hun derimod blev fældet af folk hun havde ydmyget i sin tidlige karriere

Det er alt for tidligt at spå om hvad det vil betyde for Yahoo. Foreløbig er der kun sket små ændringer. Som fx at indføre et ugentligt fredagsmøde og gøre det gratis at spise i kantinen. Flickr er et af de bedste billedopbevaringssteder på internettet. Mon ikke hun gør noget ved det.

Link
Yahoo Pressemeddelelse.
Read Write Web.
Read Write Web.
Read Write Web.
Search Engine Land.
Business Inside.

Ingen kommentarer: