lørdag den 28. juli 2012

Brin angriber Apple og Facebook

Samtidig med at Google det seneste halve år har ændret hele sin profil hen imod det sociale internet, så går den ene af Googles to grundlæggere, Sergey Brin nu i flæsket på to af deres største konkurrenter Apple og Facebook. Han påstår i et interview i Guardian at hvis internettet havde været domineret af Facebook da Google blev lavet (i 1999), så ville det ikke have været muligt at lave Google. Det skyldes at der var langt større åbenhed på internettet dengang. Han siger at
"very powerful forces that have lined up against the open internet on all sides and around the world". "I am more worried than I have been in the past" "It's scary."
Ifølge Guardian skulle truslen komme fra tre sider: USAs regerings forsøg på at kontrollere internettet, underholdningsindustriens (fx Hollywood)  forsøg på at bekæmpe pirater og Facebook og Apples forsøg på at kontrollere hvilke slags software der kan bruges på deres platforme. De har ganske enkelt for mange regler.

Han siger også, at han er blevet klogere på at det faktisk er muligt at kontrollere internettet. Og bruger Kina som eksempel. Han kunne fx for 5 år siden ikke forestille sig at det skulle være muligt for et stort land som Kina at kontrollere internettet. Men nu konstaterer han, at det altså godt kan lade sig gøre. Og tilføjer at det også sker i Saudiarabien, Nordkorea og Iran. Og at det måske også sker for Putin-kritiske bloggere i Rusland. Men at der også er tendenser i USA og Italien.

Link
Guardians serie om kampen om internettet.
The Guardian.
ComOn.

Ingen kommentarer: