mandag den 6. august 2012

Microsoft lancerer Cloud

Indtil for få år siden eksisterede der to forskellige koncepter hvad angår kontorprogrammer: Microsofts, som byggede på at du skulle købe Office til at installere på din computer, og så online-kontorprogrammer, især repræsenteret af Google. Det som nu hedder cloud. Eller på dansk: Skyen. Sådan er det ikke mere. Cloud-ideen er en succes, og Microsoft har måttet udvikle et alternativ til Google Drev, SkyDrive. Cloud-teknologien vil formentlig om ganske få år oberhale brugen af harddisc.

Også fx Outlook smelter Microsoft nu sammen med Hotmail. Google har allerede i mange gjort adgangen mellem de forskellige produkter, fra søgning over email, Instant Messaging og telefoni til dokumenter og fotoer mv. glidende. Det er bekvemt for brugerne ikke at skulle logge ind og ud og skifte fra det ene til det andet. Microsoft har taget konsekvensen af det og lavet tilsvarende løsninger. Office-pakken er ikke arkiveret. Der kommer en helt ny version Office 2013 meget snart. (På mit arbejde bruger vi 2007).

Hotmail var i emailens barndom et af Microsofts mest populære produkter. Men efter Gmail kom der adskillige ridser i lakken. Mindre plads, manglende funktionalitet mellem IE og Hotmail (da den blev opgraderet efter internationale og ikke Microsofts egne standarder) var formentlig medvirkende årsager. For et par år siden forsøgte Microsoft sig med Live-ideen. Men udviklingen har overhalet den ide. Hvis du har logget på Hotmail eller Live fornylig, vil du få tilbudt at få en ny emailkonto, som så vil ende på @outlook.com.

Cloud-teknologi er en vældig god ide, synes jeg. Hvis eller man er opmærksom på de bivirkninger det også er at bruge det. Bl.a. sikkerhed. Hvis du mener at du har nogle dokumenter, fotoer eller andet der er så hemmeligt at ingen må få fingre i det, kan du opbevare dem på et usb-stick eller en brændt cd i en bankboks. Det er nok det sikreste sted. Din computer kan blive hacket, stjålet, brænde sammen og er et lige så sikkert sted som at gemme dine sparepenge i madrassen derhjemme.

Link
ComputerWorld. Om iCloud.
ComputerWorld. Om Skydrive.
ComOn. Om Hotmail.
Read Write Web. Office og Outlook.
Read Write Web. Hotmail.

Ingen kommentarer: