torsdag den 9. februar 2012

Mozilla Firefox 10 på vej

Mange "almindelige" mennesker forbinder stadig internettet med Internet Explorer. Formentlig fordi de har fået browseren gratis sammen med deres computer (Windows). Og det går ganske godt til almindeligt brug. På trods af at Internet Explorer nok er den browser der skaber flest problemer med at åbne visse hjemmesider, somme tider endog deres egen email, Hotmail, som er gearet til at fungere sammen med Windows 7 og Explorer 9.

De fleste bruger nok stadig Explorer 8 eller 7, da de har Windows XP. Med til at holde offentlige virksomheder tilbage for at bruge andre browsere som Chrome og Firefox er bl.a. at Firefox hidtil ikke har været særlig brugervenlig hvad angår virksomheder. Enhver der bruger Firefox vil vide at den opdateres meget hyppigt. Men de tider skulle nu være forbi. Med Firefox 10 har Mozilla endeligt rettet sig ind mod at imødekomme it-supportafdelingers betænkeligheder.

Der skulle således ikke være noget i vejen for at personale nu stiller krav til it-afdelingerne om at få lov til at bruge Firefox. I Københavns Hovedbibliotek har vi brugt den i mange år, og det har løst mange problemer når Explorer kører fast. Derudover har det jo også en pædagogisk funktion at fortælle brugerne at der findes alternativer til Explorer, endog måske bedre. Ganske gratis.

På verdensplan er det uvist hvordan fordelingen er. Men mon ikke halvdelen til Explorer og resten nogenlunde ligeligt fordelt mellem Chrome og Firefox er et godt bud?

Link
Mozilla Firefox 10.
Mozilla Firefox.
ReadWriteWeb.
ReadWriteWeb om virksomheder.

Ingen kommentarer: