mandag den 6. februar 2012

Google testere

Quality raters er fokusgrupper som bl.a Google engagerer til at anmelde kvaliteten af søgealgoritmen, altså den som bestemmer i hvilken rækkefølge fund skal sorteres. Til det bruger Google nogle private firmaer, som tilsammen har beskæftiget et ukendt antal tusinder af  personer verden over. Du kan læse nærmere om rekruttering og krav på linket fra Search Engine Land.

Det siger sig selv at sådanne personer har en ganske betydelig indflydelse på "os andre" og hvad vi skal se. En af dem fra firmaet Lionbridge er blevet interviewet i Search Engine Land. Jeg er ikke sikker på at det er særlig repræsentativt, men hvis det er, så fortæller han/hun følgende.

Optagelsesprøverne er to tester og efterfølgende eksamen. Herefter kunne han så gå i gang med optræningen i firmaet, et ugentligt 2-timers webinar. Lionbridge har retningslinjer (håndbog) som raterne skal benytte. Timelønnen synes ikke overvældende, 14½ $ i timen, hvilket er under 100 kr, men arbejdsforholdene synes ret frie, og man arbejde ikke altid alene, men sommetider i grupper. Overvåget af en moderator.

Nu er tippet givet videre, hvis du skulle føle dig fristet. 

Link
Search Engine Land.

Ingen kommentarer: