onsdag den 18. januar 2012

Flere ommøbleringer hos Google

I slutningen af 2011 gennemgik næsten samtlige Googles specialsøgemaskiner, værktøjer mv. en grundig revision. I oktober sidste år omtalte jeg nogle af dem. For at huske de gamle kan du fx kigge på Google websøgning, 13 års søgeinterfaces. Her et par yderligere:

Google Dokumenter

Google Præsentationer har undergået nogle ændringer ud fra mottoet: Præsentationer bliver bedst når de bliver til i fællesskab med andre. Derfor har Præsentationer nu fået de samme funktioner som også Dokumenter allerede har. Du kan se om andre arbejder på det, se hvem der har revideret hvornår og chat.

Derudover er der kommet en række smarte funktioner: Glidende overgange mellem slides, animationer, forskellige temaer, tegninger og tabeller. Der skulle også komme en del andre funktioner.

Google News

Dette er måske en gammel nyhed, idet den allerede blev iværksat i august sidste år: Nemlig at der nu ikke længere er en speciel crawler til at søge nyheder, men at Google nu bruger den generelle Googlebot. 

Oversættelser, websøgning

Dette er endnu ikke gennemført for dansk. Men det går kort sagt ud på at når du søger på et ikke-engelsk sprog, vil Google oversætte sproget til engelsk og så mikse engelske søgeresultater ind i fundlisten. Dansk er endnu ikke med, foreløbig omfatter det afrikaans, malaysisk, swahili, serbisk, slovakisk, makedonsk, slovensk, norsk, hindi, katalansk, maltesisk, islandsk, wallisisk og albansk.

I det hele taget satser Google meget på Oversæt. Som nogen måske vil have bemærket. Måske lidt for meget en gang imellem når du får tilbudt oversættelser af sider i tide og utide.

Google Læser

Her er to større ændringer. Det ene er designet, som er et generelt tiltag, og det andet er at Læser nu arbejder bedre sammen med Google+ hvad angår deling af indlæg.

Pt fungerer det ved at klikke på forskellige muligheder ved Læser-posten, og der er forskellige muligheder for at dele det med venner og bekendte, også med note. Hvis du bruger dem, kender du det i forvejen. Hvis dette ikke siger dig noget, er det sikkert fordi du ikke kender det, og så kan du være ligeglad. Alt dette overgår nu til Google+.

Hvis du er afhængig af de "gamle" faciliteter, lover Google at du kan få eksporteret dine abonnementer, delte indlæg, venner, stjernemærkede indlæg, osv. 

Kryptering

Krypteret søgning betyder at hvis du klikker på søgeresultater i en Google-søgning, vil den pågældende side ikke få andre oplysninger om dig end at du kommer fra Google. Derudover er det en god ting på offentlige steder, trådløse netværk hvor trafik kan blive registreret. 

Link
Googleblog.
Googleblog.
ComeOn.
Search Engine Land.
Inside Search.
Google Reader Weblog.
Google Reader Weblog.

Ingen kommentarer: