tirsdag den 31. maj 2011

Faganfinder

Fagan Finder blev oprindeligt (i 2001) lavet af en purung knægt ved navn Michael Fagan. I mange år har der været stille om websiden, som dog stadig kunne bruges. Det var såmænd fordi Michael gik på universitetet. Webstedet er et anvendeligt redskab til at huske at få alt med når du vil søge på internettet.

I 2010 genoptog han arbejdet med den, og det er værd at gøre opmærksom på den - igen. Fagan Finder er enkel at bruge. I bjælken øverst er en række emner som er almindelige at søge på: Søgemaskiner generelt (Google har dog fået sin  helt egen), billeder, video, audio ... Klikker du her, får du en række underemner med link til de bedste søgemaskiner.

Herefter er det sådan set bare med at gå i gang med at søge. Søgefeltet har den fordel at du kun behøver at skrive søgningen en gang. Nogle steder skal du dog lige huske at klikke for at åbne et nyt vindue (results in a new window). Herefter kan du klikke på de søgemaskiner og faciliteter, som Michael har udvalgt. Og udvalget er ganske godt!


Her har jeg prøvet at søge på datoer. ved at bruge kalenderne, finder jeg et tidsrum 14 dage efter 11. september, og vælger at søge i Google News Archive.
Noget giver sig selv, så jeg vil egentlig hellere give et mere specielt eksempel. Jeg vil undersøge om denne weblog egentlig bliver brugt. Men det kan også bruges til kildekritik. Du kan her finde oplysninger om bestemte websites du ikke kender, men gerne vil vide noget om. Det gør du i URL-info. Øverst indtaster du hjemmesidens adresse, og herefter er det bare med at gå i gang.

Der er der en halv snes underemner. Prøv fx General. Det åbner igen for en række søgemaskiner. I Alexa kan du fx finde ud af at

Internetsøgning is ranked #15,564,712 in the world according to the three-month Alexa traffic rankings. Its content places it in the “Markedsføring” category of internet sites. (The rank is calculated using a combination of average daily visitors to erikhoy.blogspot.com and pageviews on erikhoy.blogspot.com over the past 3 months. The site with the highest combination of visitors and pageviews is ranked #1).

Endvidere at Alexa har fundet 37 sites som linker til bloggen. Det er ikke alle, men udvalget kan fungere som en strømpil på hvor siden er anerkendt.

Som noget nyt har Michael nederst skrevet om hvornår siderne er blevet opdaterede. De fleste er fra slutningen af 2010.

Google har fået sin helt egen side, Google Ultimate Interface, hvor såvel specialsøgemaskinerne som forskellige afgrænsninger er med.

Ingen kommentarer: