Digitaliseringen i Danmark halter som nævnt mange gange langt fra verdens standard, især set i forhold til hvad de teknologiske muligheder er. Det er måske grunden til at mange danskere åbenbart bruger så megen tid på at kigge på bare bryster og halvt afklædte piger.
Googles liste over hvad danskerne søger mest på, viser Malou Ejdesgaard. Og det er nok ikke kun for hendes tennisspil. Også den lidt mere subtile søgning, "Stina Paradise Hotel", topper listen. Hvorfor nu det? Jo, ifølge ComOn og Peter Friis (Googles danske chef), skyldes det at denne søgning skulle generere en masse "interessant billeder". Et overraskende antal smukke kvinder (eller babes, hedder det vist også), topper listen.
Men måske skyldes det ikke bare den manglende digitalisering. I hvert fald har en af trykkefrihedens erklærede vogtere, Ekstra Bladet, harmdirrende kastet sig ind i kampen mod censur og meningstyranni. Apple har nemlig nægtet at reproducere side 9-pigen på deres nyhedsservice. Dette har fået såvel Ekstra Bladet som europaparlamentarikere til frådende at kaste sig indi i forsvaret for denne vigtige stykke nyhedsinformation.
KBs ebogsblog har dog testet om Apple nu også har gjort nok for at effektuere deres beslutning. Og det har de åbenbart ikke. Så .... megen ballade om ingenting.
Nu er Apple jo ikke et uvildigt organ som fx FN eller Danmarks Radio. Ejheller en public service-virksomhed. Det er et privat firma der skal tjene penge. Lige som i øvrigt Ekstra Bladet. Men Ekstra Bladets holdning er ganske typisk for den stivnakkethed der præger såvel nyhedsbranchen som bogbranchen herhjemme.
Mens de selv gladelig opstiller alverdens betingelser og love og paragraffer for deres produkter, er der ikke grænser for, hvor meget de forlanger af andre. Denne strategi kunne selvfølgelig set i en forhandlingssammenhæng ses som en snedig måde at miskreditere ens forhandlingspartnere, med henblik på at opnå et bedre forhandlingsresultat.
Problemet er bare, at det måske nok ville være givtigt hvis det kun foregik i "andedammen Danmark". Det gør det bare ikke. Det internationale marked er noget helt andet og mere end det. Og forretningsgangen er her mere: Noget for noget. Set i den sammenhæng, synes jeg at Ekstra Bladet måske forsøger at tjene nogle billige points.
Internetsøgnings redaktør er ikke med på bølgen med at fremvise bare bryster. Men fremviser derimod gerne bare tæer. De er ikke helt uinteressante, da de fuldstændig afslører en barfodsjournalists intimeste legemsdele. Godt udtrådte afslører de trods års slitage at vi her er tilbage ved (negle)rødderne.
Kampen om de bare bryster er i den sammenhæng ret perifer. Også fordi Apple selv er storeslem i sin slingerkurs over for hvornår de vil vise dem eller ej. Afhængig af hvor vigtige medierne er. Og argumenter som dem Apple bruger over for Ekstra Bladet, gælder åbenbart ikke for andre som de hellere vil indgå i samarbejde med.
Men ytringsfrihed og bare bryster? Jeg har uhyggeligt svært ved at se at denne sag skulle være særlig vigtig. Hvis vi kigger globalt på problemet med ytringsfrihed, så er det nok ikke bare bryster som er det væsentligste. I visse lande som Kina, Rusland og langt de fleste diktaturstater bliver folk dagligt fængslet og endog henrettet for at bruge deres ytringsfrihed.
Det ville klæde såvel Ekstra Bladet som Apple at rette fokus mod det, i stedet for kvindelige attributter. Det sælger måske ikke så mange aviser eller applikationer. Men alligevel. Hvis de gjorde det, skulle vi nok vise lidt mere sympati for deres forsvar af deres mærkesager som bare bryster. Men indtil da, ingen sympati herfra.
Rigtig god jul!
Link
ComOn.
KB ebøger weblog.
Medieblogger.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar