tirsdag den 6. april 2010

Nyt på Blogger

Blev du forskrækket da du klikkede ind på Internetsøgning? Ikke så mærkeligt, for jeg har leget lidt med layouten i påskeferien. Og hvad du ser nu, er måske ændret næste gang du klikker ind. Bær over med legebarnet. Det er trods alt indholdet der er det vigtigste. Stadigvæk.
Denne weblog er (som nogen måske vil have bemærket) lavet på Blogger. Som så mange andre weblogtjenester sker der stadig fornyelser. En af de helt store gevinster ved Blogger for teknologianalfabeter, som undertegnede skribent, er at det hele foregår i content management systemer. Dvs. i princippet en slags avanceret email hvor du kun skal kunne vide hvilke felter du skal udfylde og så klarer maskinen resten.
Det er i bund og grund formynderi. Du aner i princippet intet om hvad der sker bag kulisserne. Kun at det sker. Og hvis det går galt, så er der ikke så meget at gøre. Men nogen gange kan formynderi være praktisk. Den helt store gevinst er at du ikke behøver at bruge en masse tid på at sætte dig ind i html-koder eller tage den store webmaster-eksamen.
Sidste nye skud på Blogger er en såkaldt Skabelondesigner. Det er et nyt faneblad under et af hovedfanebladene, Layout. Og den blev introduceret den 11. marts. Og du skal være tilknyttet Blogger in Draft for at kunne bruge det. Den indeholder 15 nye skabeloner med tilhørende undervarianter og masser af muligheder for at ændre farver, skrifttyper osv. Det er altså ikke noget med selve indholdet. Kun måden at præsentere dette. Der sket i første omgang ikke noget ved at du prøver alt muligt ud. Det er først når du signalerer at du vil gemme ændringer at bordet fanger. Undervejs er der hele tiden fortryd knapper der nulstiller alle dine ændringer. Så hvis du har gå-på-mod, er deer sådan set ingen grund til at holde sig tilbage.
Blandt nyhederne er bl.a. at du kan opdele sidefoden i tre kolonner for at indsætte gadgets. Du skal også være opmærksom på at den ikke fungerer i Internet Explorer 6 (hvis du har en, så vær opmærksom på at alle eksperter tilråder at opgradere til nyere versioner). Ligeledes kan der også forekomme uregelmæssigheder som du kan rapportere til teamet.

Ingen kommentarer: