mandag den 2. februar 2009

Kumo eller Live Search?

Live Search er måske ikke det første som internetsøgere på tænker på når vi skal søge på nettet. Og det er blevet et problem for Microsoft. Siden november sidste år rumsteret et rygte om at Microsoft måske, måske ikke vil ændre søgemaskinens navn til Kumo. I forvejen er Live Search et forsøg på at rette op på at MSN Search ikke rigtigt slog igennem.
Navneændringer har sjældent ført til ændringer i branding. Dertil er brugerne nok for 'kloge' til at kunne gennemskue at det trods alt er indholdet, kvaliteten det drejer sig om. Personligt synes jeg at Microsoft med Live Search sådan rent brand-mæssigt havde fundet et rigtigt godt navn. Men mine oplevelser af søgemaskinen gør bestemt ikke at jeg bruger den, ej kunne finde på at anbefale den i forhold til fx Google, Yahoo eller Exalead.
Hvis du måske undrer dig over navnet Kumo så betyder det "spider" på japansk. Men uanset navnet, så for mig er det væsentlige om den kan noget, og i hvert fald er bedre rent søgeteknisk end Live Search.
Her i februar har det stadig ikke været muligt at verificere historien nogen steder, og Live Search hedder stadig live Search. Hvorfor anerkendte kilder som Pandia Post og Tech Crunch viderebragte rygtet, og hvor de havde det fra, det må guderne eller Microsoft vide.
Link
Pandia Post.
Tech Crunch.

Ingen kommentarer: