mandag den 19. januar 2009

Google og finanskrisen

Finanskrisen, eller hvad årsagen nu kan være, har også påvirket Google. Google startede allerede tidligere sidste år at lukke 3D world Lively. Flere af Googles produkter bliver helt lukket:
  • Jaiku (købt i 2007, videreføres i stedet af frivillige fra Google).
  • Dodgeball (købt i 2005, men i dag fortrængt af Twitter).
  • MashUp editor.
  • Varehuskataloger.
Det sidste vil dog ikke være det store tab. Teknologien er i mellemtiden blevet overhalet af Google Books, som i forvejen indekserer sådanne. Men selv betegner Google det som et nødvendigt eksperiment i OCR teknologi.
Andre produkter bliver beskåret. Fx Google Video som nu ikke længere tillader upload.
Der har været mest weblogblæst omkring Google Notebook. Den lukker ikke ned, men bliver ikke længere udviklet. Selv henviser Google til andre produkter som Dokumenter, Gmail, og andre.
Nogle weblog taler om at dette kun er de første lukninger, og forudser at Grand Central og Knol bliver de næste. Samtidig fyrer Google også folk.
Ikke mange iagttagere ser dette som den store ulykke og krisetegn i sig selv. Google har været et festfyrværkeri af eksperimenter af mere eller mindre levedygtig karakter, og det er vel markedets gang at på et eller andet tidspunkt bliver de ikke særligt brugbare produkter luget ud.
Det er snarere virkeslysten som sådan der er bekymring omkring: Vil dette at man lukker for eksperimenter betyder at innovatorer ikke længere vil søge ansættelse hos Google?
Link
Google Blogoscoped.
Googleblog om ansættelser.
Google Code Blog om Jaiku m.fl.
Google Notebook Blog.
Cnet.
Inside Google Book Search.

Ingen kommentarer: