torsdag den 9. oktober 2008

Beskyt private oplysninger

Google er af europæiske myndigheder kraftigt blevet angrebet for ikke at værne nok om brugernes private oplysninger. Som modtræk har Google nu meddelt at de anonymiserer IP-adresserne efter 9 måneder, hvor dette tidligere var 18 måneder.
Som alle andre websteder står Google i dilemmaet mellem at den skal bruge disse data til fordel for brugerne hvad angår søgninger, sikkerhed, svindel og spam. Som forbruger står du også i et dilemma: På den ene side vil du gerne have så personrettede søgninger som muligt, på den anden side skulle disse interesser helst ikke være offentligt tilgængelige. Dilemmaet her er at det rent teknisk ikke er muligt at lave nogen personrettet søgning uden at opbevare oplysninger om dig i en vis tidsperiode. Og spørgsmålet er så om brugerne er villige til, og kan se det fornuftige i at give køb på det private i sådanne tilfælde.
I sidste ende er det et spørgsmål om tillid til at søgemaskinerne ikke vil 'misbruge' de private data. Min private holdning er at det vil de jo nok på et eller andet tidspunkt, så jeg opgiver sjældent flere oplysninger end jeg ønsker at frigive hvis det værste skulle ske. Det er sådan en mellemholdning imellem overhovedet ikke at stole på søgemaskinerne og slet ikke bruge deres services, og så den holdning at være totalt ligeglad med hvad søgemaskinerne opbevarer.
Hvad er det så du skal passe på? Jo, hvis nogen er i stand til at finde sikkerhedshuller i Gmail, vil de fx kunne finde ud af hvilket navn der gemmer sig bag en bestemt anonym Gmailadresse. Hvis altså du brugte dit rigtige navn da du registrerede den. Hvis du som denne blogger ikke har problemer med at folk kender dit navn, skulle du ikke bekymre dig om det.
Google Blogoscoped har endvidere nogle eksempler på hvad du skal passe på med hvad angår phising og andet. I ugen 6. til 10. oktober kører der en kampagne om dette emne. Så du kan både kigge ind på hjemmesiden og besøge de forskellige arrangementer der er i den anledning.
Link
Googleblog.
Google Blogoscoped.

Ingen kommentarer: