onsdag den 8. oktober 2008

Blogsearch

Blogverdenen er et sammensurium af interesser. Det kan være et omstændeligt og tidskrævende arbejde at finde de uomtvistelige guldkorn som kun findes i blogs. I min egen Læser er der omkring 50 af slagsen, men dermed jo ikke være sagt at der ikke på en af de som jeg ikke abonnerer på skulle være et guldkorn en gang imellem.
Technorati er en af de blogsøgemaskiner som gør noget ved det. Nu gør Google Blogsearch også. Forsiden er blevet udvidet så den nu minder lidt om Google News med 11 forskellige hovedemneområder fra sport til internationale nyheder. Googleblog fortæller da også at det er Google News' teknologi der er anvendt til at Google Blogsearch.
Der står ikke så meget om hvordan det hele fungerer. Men når du har klikket på kategorierne, kommer der en række fund med hvad Blogsearch anser for de vigtigste nyheder. Ved hver post er der et link til andre weblogs der har skrevet om samme emne. Du skal altså ikke bruge søgefeltet, men klikke dig vej.
Meningen er lidt den samme som en avis. Nogen har udvalgt artikler for dig, og så kan du så tage dem eller lade være. Så vidt jeg kan se er det ikke muligt at indstille den på at søge på bestemte sprog, fx dansk.
Der findes også andre som fx Techmeme. Der er dog en væsentlig forskel. Techmeme udvælger især de kendte weblogs. Fordelen er mindre spam, men også at der ikke kommer så mange forskellige vinkler på. Desuden er den som navnet antyder også fokuseret meget på teknologinyheder.
Overskrift.dk er stadig det bedste danske alternativ til de store udenlandske blogsøgemaskiner.
Link
Googleblog.
Pandia News.
Medieblogger.
Matt Cutts.
Google Blogoscoped.

Ingen kommentarer: