mandag den 1. september 2008

Smånyheder på Google

Suggest
Firefox fik det med i sidste opdatering: Når du skriver i adresselinje, så færdigskriver Firefox nu fra dine foretrukne. Google har i mange år haft Suggest. Og andre søgemaskiner har gjort det for længst. Men nu er Google Suggest (startet i 2004) så langt om længe blevet et 'rigtigt' produkt.
Dette er ret godt til at inspirere. Der kan være stavemåder du ikke lige havde tænkt på, eller det utænkelige: At du staver forkert
Translate ny kommando
Ordet translate er ny kommando i Google. Jeg har afprøvet dem på forskellige sprog, fx engelsk, tysk, fransk og spansk hvor de virker. Derimod ikke til dansk. Men søgning på translate summer into spanish giver to forskellige oversættelser, dels af indian summer og summer. Den anden vej virker det ikke altid. Ganske nyttigt for powersøgere.Synonymer
Jeg har tidligere studset over nogle af søgningerne i Google, og mistænkt den for også at søge på synonymer. Det var ikke ubegrundet. Search Engine Land har bemærket det samme. De har ligesom mig overset at Google faktisk har nævnt det i en sidebemærkning. Men nu skulle det være officielt.
Det er almindeligt kendt blandt i hvert fald powersøgere at Google bøjer engelske ord, både navne- og udsagnsord, og automatisk søger på disse. Sorteringen er straks mere dunket. Jeg har i øvrigt aldrig brugt synonymsøgninger til ret meget. Tegnet er ~ foran ordet. Jeg synes at det 'støjer' for meget.
Link
Googleblog. Om Suggest.
Google Blogoscoped. Om translate.
Search Engine Land. Om synonymsøgning.

Ingen kommentarer: