tirsdag den 2. september 2008

Google nu også som browser

Ifølge bl.a. webloggen Google Operating System og AP skulle Google nu være klar med egen webbrowsser, kaldet Google Chrome. Måske er det allerede officielt i skrivende stund, når solen er ved at stå op i Californien. Og kan altså downloades til Microsoft's Windows system. Senere til Mac og Linux.
Timingen falder sammen med at Microsoft har testet en opdatering til Internet Explorer. Dette er blot det nyeste alternative produkt til Microsoft. Dokumenter, Kalender, Gmail og så meget andet webbaserede gratisprodukter er andre iøjnefaldende.
Lanceringen rokker tilsyneladende ikke ved samarbejdet med den næststørste browser, Firefox fra Mozilla Foundation. Men vil formentlig blot betyde endnu mere konkurrence for Explorer. Browseren skulle være mere indstillet på at klare interaktivitet mellem webbrugerne.
Google Operating System har et link til at kunne downloade browseren. Jeg har gentagne gange forsøgt at få siden hentet, men det har indtil videre ikke været muligt. Formentligt har nyheden bredt sig som en steppebrand. Der er billeder på webloggen af browseren.
EDIT: Jeps, så er alt officielt, og jeg har også downloaded browseren allerede. Den vil sikkert blive anmeldt overalt, og ganske grundigt, så nedenfor blot en henvisning til hvor du kan downloade den.
Kilder
Associated Press.
Google Operating System og lidt ældre artikel.

Ingen kommentarer: