mandag den 8. september 2008

Google Costumized Search

Det er ingen hemmelighed iGoogle laver personaliserede søgninger. Bemærk i øvrigt at Google tilsyneladende ikke længere bruger ordet personalisering, men mere customized search. Om det er mere præcist, kan diskuteres, men ikke at det sker. Hvis du indvilliger i det.
Nyt er imidlertid at Google nu også giver brugerne mulighed for at se hvorfor og hvordan søgeresultaterne bliver costumized. Hvis du søger på webben, vil der nu være et link til dette: Personalized based on your web history. More details.
Jeg kan nu ikke rigtig se lyset her når jeg klikker på nogle af mine egne søgninger. Måske virker de kun på engelsk. Men efter hvad Googleblog skriver, så skulle man kunne se oplysninger om hvilket sted man søger fra ud fra beliggenheden af IP-adressen. Denne bruges ikke blot i wensøgning, men også Google Maps og andre. Også de seneste søgninger bliver taget i betragtning.
Dette er altså ikke en ny smart funktion, blot en mulighed for at se hvad Google foretager sig bag kulisserne når du søger.
Link
Googleblog.
Google-Guide om costumized search.

Ingen kommentarer: