tirsdag den 17. juni 2008

TinEye: Billedsammenligning

TinEye Image Comparison Search beskæftiger sig med at finde lignende billeder. Du skal dog først få et login ved at anmode om en invitation. Dem får du ikke bare sådan. Der er åbenbart et begrænset antal, og du skal vente til der bliver en ledig. Hvilket tog et døgns tid for mit vedkommende.
Du kan både finde tilsvarende billeder ved at indtaste en adresse på billedet eller gøre det med et billede fra din harddisk. I eksemplet har jeg søgt på billedadressen på et bestemt billede af Alanis Morissette, og TinEye har så fundet 17 steder hvor dette billede eller dele af det er blevet brugt.
Google Blogoscoped spurgte firmaet hvad man dog skal bruge det til, og svaret var fx til at efterforske hvor et ukendt billede stammer fra, finde et bedre billede, finde ud af om ens egne publicerede billeder er blevet brugt andre steder, finde oplysninger om varer
Generelt altså at kunne finde ud af hvor et bestemt billede optræder og hvordan det bliver brugt.
Firmaet bag oplyser at de crawler omkring 200 mio. billeder om måneden. På min resultatliste oplyste den at den havde undersøgt 487 mio. Maskinen kan finde såvel hele billeder som brudstykker. Men udover det er det ikke muligt at få at vide hvordan teknologien bag er opbygget.
Link
Google Blogoscoped.

Ingen kommentarer: