onsdag den 18. juni 2008

Eric Schmidt interview

Googles direktør Eric Schmidt mener i et interview i Frankfurter Allgemeine Zeitung, at det mobile internet står over for et gennembrud. Han hentyder dog mest til den økonomiske side, nemlig finansieringen via de små reklamer. Dog vil det nok tage et par år endnu.
Google har udviklet sit eget system, Android til mobiltelefoner. Det er gratis og er under udvikling. Ligeledes har Google investeret i netværket Wimax i USA. Det betyder at Google er uafhængig af om udbyderne skulle finde på at lukke for netadgangen, fx fordi de ikke vil have open access. Dette problem mener Schmidt ikke vil opstå i Europa.
Han indrømmer at satsningen på MySpace var en skuffelse. Tilsyneladende søger brugerne mere det sociale aspekt end indkøb. Men han har ikke opgivet at forsøge nye veje, eftersom de sociale netværk er meget populære.
Han ser også store muligheder for iGoogle, fordi tendensen går i retning af at folk gerne vil have deres computer med sig overalt i stedet for en fast station i hjemmet eller på kontoret. Her er iGoogle skræddersyet til det behov, fordi den er tilgængelig alle steder med netadgang.
Kort er et andet vigtigt led i udbredelsen fordi de nærmest fungerer som GPS. Overalt kan du nu med mobiltelefonen se hvor du befinder sig.
Om fremtiden siger Schmidt at Google engang vil kunne svare på mere hypotetiske spørgsmål. Dette afhænger af udviklingen inden for kunstig intelligens.
Schmidt beroliger de som er foruroligede over personsikkerheden. Han mener at Google har en meget avanceret sikkerhed, og kan ikke umiddelbart se hvor Google skulle kunne gøre det endnu mere sikkert. Fokus er altid på slutbrugerne, ikke på de som lægger materiale på internettet.
Link
FAZ. Interview med Eric Schmidt.

Ingen kommentarer: