tirsdag den 15. januar 2008

Wikia Search

Wikipedia lancerede Wikia Search den 7. januar i en alfa-version. Wikipedia selv indrømmer at resultaterne endnu er meget dårlige. Jimmy Wales & Co. fra Wikipedia har valgt at offentliggøre et helt ufærdigt produkt, en alfa-version. Det er meningen at brugerne skal gøre den bedre. Det adskiller Wikia Search fra alle andre søgemaskiner, som alle bruge en kombination af relevans- og popularitetskriterier. Men endnu er der altså ikke meget 'human touch' over det.
Den måske første indikation er "mini articles" øverst over søgeresultaterne. Søgemaskinen er bygget på Nutch software med et indeks baseret på Grub.
Jimmy Wales selv siger at der endnu ikke er tale om en søgemaskine, men et projekt for at opbygge en søgemaskine, og den er lavet til glæde for de som ønskerl åbenhed, gennemsigtighed og deltagelse. Han sammenligner reaktionerne (og de er stort set alle kritiske) med dengang Wikipedia selv blev lanceret. Han mener ikke at Wikia Search skal måles på om det er en algoritmisk baseret søgemaskine, men et projekt for at opbygge en helt ny type søgemaskine.
Link
Wikia Search.
Pandia Pos
t.
Tech Crunch.

Ingen kommentarer: