søndag den 13. januar 2008

Microsoft køber Fast

Norske Fast Search and Transfer har altid været et velanskrevet firma. Bl.a. opkøbte Yahoo Alltheweb for nogle år siden. Og nu synes Microsoft at være interesserede i at opkøbe resterne af Fast for 6.6 mia norske kroner. I hvert fald hvis aktieejerne går med til det, og det har foreløbig 37 % gjort.
Yahoos tidligere opkøb amputerede ellers Alltheweb fuldstændigt, og Yahoo selv gjorde ikke megen brug af Alltheweb. Fordi en anden af Yahoos opkøb, Inktomi, havde deres ansatte i USA. Opkøbet var måske også snarere et markedsfif for ikke at Yahoos konkurrenter skulle få fingrene i et godt alternativ til Yahoo. Måske ikke så meget Google som de mindre, Microsoft eller Ask.
Det er lidt usikkert hvad Microsoft egentlig vil bruge Fast til. Firmaet har ganske givet en del knowhow, men det er begrænset hvad de har kunnet producere af brugbare produkter. Selv oplevede jeg en demonstration på Internet Librarian International i 2006, og det var bestemt ikke banebrydende. Siden er der da heller ikke set eller hørt noget til det.
Det kan derfor ikke undre at Fast's leder, Jon Markus Lervik er glad for opkøbet. Hvad Microsofts motiver er er derimod mindre klart. Deres Live Search har vist sig slet ikke at kunne hamle op med Google, og Fast synes heller ikke at være noget godt bud.
Link
Pandia Post.
Forbes.
Dagens IT.

Ingen kommentarer: