torsdag den 10. januar 2008

Truveo: Videosøgning

Video er egentligt et udmærket medie, men på internettet er kvaliteten stadig meget præget af et undersøgende og underholdende medie. Ydermere er der problemet med at omsætte billederne til søgbar tekst. Jeg må indrømme at jeg i faglig sammenhæng ikke bruger store videosøgemaskiner som Google Video med YouTube ret meget meget. Men måske er det bare fordi jeg er 'blevet for gammel'?
En anden stor søgemaskine er Truveo. Den har netop annonceret at have passeret 100 millioner videoer, med udsigt til at runde milliarden i 2009. Så det er ikke lige netop materialer der er mangel på. Og markedet formeligt eksploderer pt. I løbet af et år et Truveos indeks 20-doblet, med en daglig vækstrate på ½ million nye videoer. Som illustration af omfanget angiver pressemeddelelsen at hvis alle disse var fysiske dvd'er stablet oven på hinanden ville den være 75 miles høj.
Videoernes problem illustreres i og for sig meget godt på Truveos hjemmeside. Her bliver der gjort alt for at opdele i forskellige kategorier på kryds og på tværs. Og mens det før mest var hjemmevideoer, synes professionelle videoproducenter nu også at være mere villige til at lægge deres materialer ud.
Forskellige undersøgelser viser også at videoer er meget populære. I USA skulle tæt på 75% af internetbrugerne bruge 3 timer på at kigge videoer om måneden. I takt med at bredbånd bliver stadig mere udbredt, vil hastigheder ikke længere lægge en dæmper på efterspørgslen.
Link
Pressemeddelelse fra Truveo.

Ingen kommentarer: