tirsdag den 1. januar 2008

Knol

Googles formål er bl.a. at gøre information nemt tilgængelig. Problemet for mange som besidder viden er at det er svært at få det lagt ud på internettet. Det er filosofien bag et af Googles nyeste påhit, knol. Det går kort sagt ud på at tilskynde folk der ved noget om et bestemt emne til at skrive en autoritativ artikel om det.
Lyder det lidt biblioteksagtigt det her? Ja såmænd. Og Googleblog erkender at det er et problem at forfatteres navne optræder på linje med alle mulige andre og mere ligegyldige ord. I første omgang er knol et lukket projekt. Men forfattere behøver blot at skrive et eller andet, så lover Google at ordne resten. Emnemæssigt er der ikke nogen begrænsninger. Google vil heller ikke redigere i tekstudvalget, det overlades til forfatterne. Dertil vil det være muligt at kommentere og anmelde teksterne.
Googleblog har allerede et eksempel til fremvisning (se linket til Googleblog nedenfor). Kritikerne har naturligvis allerede været ude. Anil Dash mener at Google ikke er særlig god til at betjene slutbrugere med den slags produkter. En lidt pudsig ting er at Google tilsyneladende heller ikke har undersøgt domænenavnet KNOL. Det tilhører en virksomhed ejet af hr. Knol!
Godt nytår!
Link
Googleblog.
Google Blogoscoped.
Dashes.
Google Blogoscoped.
Internetbrus.
Search Engine Land.

Ingen kommentarer: