mandag den 3. september 2007

Google News

Google News kan nu finde "originale" historier fra nyhedsbureauer som Associated Press, Agence France-Presse, UK Press Association og the Canadian Press:hermed forstås direkte link til de originale artikler. Ideen er at fjerne overflødige gengangere af artikler fra søgningen. Dette er ikke noget nyt problem, og har forstyrret avisartikelfremfinding i årtier, også i de analoge tidsaldre.
Google News vil også lave en tilsvarende funktion i Sort-by-Date. Heldigvis har Google gjort denne funktion til automatisk. Der er nu en mulighed for at se alle gengangere (Sort by date with duplicates included). Men det skal du altså gøre efterfølgende.
Dette er muliggjort efter aftale med de nævnte nyhedsbureauer. Og det betyder også at det er Google som opbevarer artiklerne. Brugerne kan for så vidt ikke se det, men det har gjort det muligt for Google at frasortere dupletter. Eneste problem er at der vist nok er en tidsgrænse på hvor længe artiklen bliver opbevaret hos Google (30 dage?). Det samme system benytter Yahoo News sig i øvrigt af.
Link
Google News Blog.
Search Engine Land.

Ingen kommentarer: