tirsdag den 4. september 2007

Google dato-søgning

Googles avancerede datosøgning er ikke særlig avanceret, hvad enhver kan overbevise sig selv om ved at studere det avancerede søgebillede. Jeg har aldrig været særlig begejstret for datosøgning, da der er tale om opdateringsdatoen. Den er da anvendelig i mange tilfælde, men ofte dækker den over en gammel hjemmeside, der er blevet opdateret m ed smårettelser.
Det skal dog ikke afholde fra at viderebringe et anvendeligt råd for mere præcis datosøgning. (Se linkene nederst for nærmere detaljer). Her har nogen fundet ud af at as_qdr på adresselinjen styrer datoerne. Fx betyder søgestrengen:
http://www.google.com/search?q=china&as_qdr=d
at der søges 24 timer tilbage i tiden. I modsætning til hvad jeg hidtil har troet, så skulle den finde websteder som er blevet oprettet inden for de sidste 24 timer, altså ikke bare opdateret.
Og ydermere, du kan tilføje yderligere datoafgrænsninger ved at tilføje nogle tidsintervaller. Kilderne beskriver det således:
  • d[antal dage] (fx.: d7)
  • w[antal uger]
  • y[antal år]
Du kan fx søge på dit eget navn på denne måde:
http://www.google.com/search?q="erik høy"&as_qdr=d10
hvis du vil kigge 10 dage tilbage. Bemærk at du skal søge fra adressefeltet i din browser, ikke fra Google søgefelt.
Google-Guide beskriver under afsnitttet Feltsøgning en mere avanceret søgestreng. Det ser ud som om den skal revideres i forhold til det her.
Link
Google Avancerede Søgebillede.
Google Operating System.
Search Engine Land.

Ingen kommentarer: