tirsdag den 11. september 2007

Dit eget Google Books Bibliotek

Mange snakker om 'hyggen ved bøger': Dette at sidde ved pejsen foran bogreolen med sine mange bøger. Måske lidt modsat internettets onlinebøger. Det kan være baggrunden for at Google Books nu har lanceret en ny facilitet hvor du kan samle, dele og finde bøger.
Først skal du selv lave en lille bogsamlling. Dernæst kan du invitere andre ind for at se den eller besøge andres bogsamlinger og udveksle interesser med dem.
Googleblog lover endvidere at i fremtiden vil det blive muligt at udvælge citater fra bøger og bruge dem på hjemmesider.
Fremgangsmåden er at når du har fundet en bog i Google Books, klikker du på "Add to my library" (nederst i fundet). Er du meget ihærdig, kan du skrive en anmeldelse, rate bogen med 1 til 5 stjerne og sætte emneord på. Dette gør du ved at klikke på labels, hvilket kan virke lidt ulogisk, men der er en boks til at skrive et længere.
Som sædvanligt med Google's produkter kan du søge i det udvalgte.Her er mit første lille bibliotek på Google Books. De grønne forsider indikerer at det ikke er fuldtekstbøger. Men nederst til højre er der en med forside. Der er også mulighed for at få biblioteket vist som en liste a la den velkendte fra søgninger.
For de teknologi-fikserede er der også en mulighed for et stykke html som kan tilføje dele fra bøger til ens hjemmeside. (Export og Import Library).
Links
Googleblog om Google Books.
Google Blogoscoped.
Pandia Post.

1 kommentar:

Thor sagde ...

Det er da smart! Den ligner jo LibraryThing i en skrabet udgave ;-)