søndag den 5. august 2007

Seneste Google opkøb

Googles indkøbsliste vokser. Henover sommeren er nedenstående føjet til:
Postini. Et firma specialiseret i kommunikationssikkerhed. Fx af emails, messenger, arkivering. Altså beskyttelse mod virus, spam, phishing, svindel mv., kryptering. Det betjener mere end 35.000 virksomheder og 10 mio. brugere kloden over.
Pris $ 625 mio. Produktet er fortrinsvis egnet til virksomheder.
Indkøbet skal ses i forlængelse af Googles strategi for at være 'verdens harddisk'. Med produkter som Gmail, Calendar, Talk, Docs & Spreadsheets og personalisering er sikkerhed afgørende. Over 100.000 firmaer bruger allerede Google. I første omgang er det mest mindre virksomheder, der ikke har råd til dyre Microsoft-løsninger. Men med sikkerheden i top, vil formentlig større virksomheder følge efter.
Feedburner. Erhvervet af Google tidligere på året. Men nu er den gratis. Dvs. nu kan du se statistik fx over besøgende på din side og hvor mange abonnenter der er på dit rss-feeed
ImageAmerica. Er et firma som efter eget udsagn fremstiller kameraer i høj opløsning med henblik på luftfotoer. Og det er selvfølgeligt at tænke på Google Earth og Maps her. Hvis du så nyheder om oversvømmelserne i New Orleans pga. orkanen Katrina, så var det Image-America.
Grand Central. Igen nogen med telefoner. Denne gang en mulighed for at bevare et bestemt nummer, hvad end der sker.
Link
Om Postini.
Pressemeddelelse om Postini.
Artikel i Google Blogoscoped.
Burning Questions (Feedburners weblog).
Googleblog om Grand Central.
Google Blogoscoped om Grand Central.
Google Lat Long Blog.

Ingen kommentarer: