tirsdag den 3. april 2007

Metasøgemaskiner et flop

Det er i hvert fald hvad Ivar Christensen fra eJour er nået frem til:
Min konklusion er derfor, at metasøgemaskiner er et smart fif uden reelt indhold. De er en omvej. I de fleste tilfælde får man bedre eller lige så gode resultater -- lige så hurtigt -- ved at bruge Google.

Jeg er glad for den undersøgelse, for jeg har aldrig selv orket at lave en lignende test, men for flere år siden opgivet at bruge metasøgemaskiner, ud fra den udokumenterede erfaring at de blot multiplicerer alle de dårlige sorteringer hos søgemaskinerne, i stedet for at tage det bedste af det bedste.
Testen omfatter ikke kun websøgning, men også billeder, blogs og nyheder. Han giver dernæst nogle gode råd til hvordan man så ellers skal søge.
Dog ikke det råd som jeg plejer at give, så her det: Brug Firefox’ søgefelt øverst oppe til højre. Her kan du nemlig på skift søge i Google, Yahoo og alle andre søgemaskiner som du nu måtte finde behag i at lægge ind i menuen.
Fikst, enkelt og også overtaget af Internet Explorer 7. Dog med den hage at det her er Microsoft som sætter begrænsninger på hvad de kan lægge på af søgemaskiner. Så Firefox’ er klart at foretrække.
Til de Firefox-forskrækkede, og dem findes der vist stadig nogle af. Af uforklarlige grunde. For dem er der bl.a. Turboscout, hvor du også kan søge på skift.
PM gjorde mig opmærksom på denne artikel.
Links
Artikel i eJour.

1 kommentar:

Ivar sagde ...

Artikelen i eJour er meget kort, man kan læse mere på http://www.ivarmedia.as/metainfotabeller.htm . Det er en link til dette helt nederst i artikelen.

Det er av og til flere reele hits på Google via indirekte søgning på fx Zuula, end man får ved at søge direkte på Google.


MVH Ivar Christensen, redaktør af Dansk ordbogssamling ( http://www.ivarmedia.as/dkindex.htm )