fredag den 16. marts 2007

Tæt på Google Maps

Google Maps har som bekendt en zoom-knap som du kan indstille til kortere eller længere afstand. På et eller andet tidspunkt stopper den. Så kan du ikke komme nærmere. Tror du. Men den kan du så måske alligevel. Alt efter hvor i verden du er på kortene
Det lykkes ikke altid, for selvfølgelig skal kortgrundlaget være i orden. Der skal være optagelser som går tættere på. Hvis du prøver i New York og London er chancerne store. Her er tricket, hugget fra Google Blogoscoped.
  • Find frem til det ønskede sted og skift til satellitvisning af kortet (Satellite).
  • Zoom helt ind. Hvis du ikke kan, så prøv et andet sted, for så er det ikke muligt.
  • Klik på Link to this page (til højre over kortet).
  • Kik nu i adresselinjen i browseren.
Nu skulle der gerne være en frygtelig lang adresse, hvor der et sted ca. i midten står z=18. Ret det til et tal mellem 19 og 23 (andre går ikke). Alt efter hvor du er skulle det gerne give endnu bedre nærbilleder.
Visse steder kan du gå meget tæt på. Google Maps startede allerede i 2005 et samarbejde med National Geographic om Africa. Her tilbragte en fotograf et år med at optage billeder i meget høj opløsning fra 150 meters højde. Projektet hed Tracing the Human Footprint, og blev omtalt september 2005 udgaven af National Geographic. (Se link nedenunder). 500 af disse steder findes i Google Earth. De er markeret med en rød flyvemaskine.
Link
Tip fra Google Blogoscoped.
Artikel i National Geographic.
Omtale i Google Weblog.

Ingen kommentarer: