onsdag den 10. januar 2007

Yahoo investerer i MyBlogLog

Yahoo har ikke nogen weblogtjeneste på størrelse med Google’s Blogger. Men måske prøver Yahoo nu alligevel ad bagvejen at kapre nogle af ’kunderne’
Bevæggrunden er den at bloggere stort set intet ved om hvem der læser deres weblog. Og det er der selvfølgelig mange bloggere som gerne vil. En måde er at kigge efter links til webloggen, om der er mange kommentarerer osv. Og så var/er der MyBlogLog. Et slags fællesskab mellem ophav til weblogs og deres læsere. Nu ved at blive opkøbt af Yahoo.
Her kan fans af weblogs lave fællesskaber omkring de weblogs som de læser og mere direkte komme i kontakt med deres favoritter. Og hvis det ikke lige var fordi at Yahoo på verdensplan har 10 % af hele befolkningen (½ mia.) som brugere, kunne man blot ryste på hovedet og sige at dette var endnu et modefænomen. Formentligt vil Yahoo rent forretningsmæssigt drive MyBlogLog som de allerede gør med Flickr, nemlig at de fortsætter som selvstændige.
Der er også statistiske analyser om hvilke sider der bliver besøgt. I meddelelsen fra Yahoo om købet er også nogle billeder af hvordan det hele ser ud. Bedste indtryk af hvad det går ud på, får du af et billede af Chad Dickersons netværk.
Af hensyn til nysgerrige har jeg også downloadet en 'widget'. Den ligger under arkivet i højremenuen. Men hjælp! Den overlapper jo teksten på webloggen. Ikke lige noget jeg kan klare, så jeg fjerner den nok snart igen, med mindre nogen kan få den flyttet rigtigt ind i højremenuen.Af hensyn til læsere som ikke lige havde tænkt sig at oprette en konto på MyBlogLog, ofrede jeg mig for sagen, og oprettede en. Her er slutresultatet: Internetsøgnings side på MyBlogLog.
Personligt har jeg lidt svært ved at se fidusen i disse netværk. Men i USA er de umådelig populære og anvendt, måske fordi man dér har en helt anden netværkskultur. Tjenester som Orkut, LinkedIn og lignende falder mig umiddelbart ind. Jeg har været medlem af begge i årevis, men kan stadig ikke se lyset i dem. Medlemstallene på disse eksploderer imidlertid, så nogen må jo bruge dem, måske har det noget med generationer at gøre?
Link
MyBlogLog.
Internetvejledning om MyBlogLog.

3 kommentarer:

Lars K Jensen sagde ...

Hej Erik

Et hurtigt kig i din kildekode viser, at du nok bør sætte < div align="center" > og < /div > (begge selvfølgelig uden mellemrum) omkring JavaScriptet, der kalder MyBlogLog-widget'en... det er de andre ting i din sidebar nemlig.


// Lars

Erik Høy sagde ...

Tak lars! Mere er der ikke at sige, det virkede.
Hvad ved webloggere om html? Denne weblogger ved ikke andet end hvad dygtige kommentatorer fortæller
:D

Mikael Ørting Kristiansen sagde ...

Jeg har det lidt på samme måde med alle de her netværk, som man bare er nødt til at være en del af. Og det er man så, selvfølgelig, man vil jo helst ikke gå glip af noget. Og nogle af dem er da også o.k. Den anden dag talte jeg med en af mine venner om LinkedIn, og han sagde, meget rammende, synes jeg: "LinkedIn, det er sådan et netværk, alle er med i, men som ingen bruger, er det ikke?"

Jeg læste for øvrigt en sjov historie om en gut, der forsøgte at melde sig ud af netop LinkedIn ...