mandag den 8. januar 2007

Google – sådan rent fysisk

Google er en stor søgemaskine, men hvordan ser den egentlig ud i virkeligheden? Googleblog ynder at præsentere billeder af fjollede/glade medarbejdere fra hovedkvarteret i Mountain View.
Men ellers ser det noget anderledes anonymt og kedeligt ud. I princippet er Google en mængde spredte datacentraler, nogle anslår tallet til omkring et halvt hundrede. De er spredt rundt omkring på kloden. Det er til dem du sender dine søgninger, og det er herfra du får resultaterne.
Det betyder også at to personer som på samme tid udfører samme søgning ofte får både forskellige resultater og forskellige antal fund. Eller der sker det samme hvis samme person udfører samme søgning med få minutters mellemrum. Datacentralerne bliver nemlig ikke opdateret på samme tid eller data er ved at blive bearbejdet.
Datacentralerne kan spores via ip-adresser, og det er der givet et bud på i en artikel på blog.v7n. Her er såvel en liste over ip-adresserne samt billeder taget af nogle af centralerne. Det ligner noget fra mest af alt lagerhaller fra et industrikvarter.
Link
Google i virkeligheden.

Ingen kommentarer: