søndag den 7. januar 2007

Google Reader holder øje….

For nogle måneder siden skiftede jeg fra Bloglines’ feed-læser til Google Reader. Det har jeg ikke fortrudt. Jeg synes stadig den har mange fordele, bl.a. at administrationen af den nu er reduceret minimalt. I dag opdagede jeg en ny statistik-facilitet. Bemærk at hvis du ikke har en Reader, så virker linket ikke. Jeg ved ikke om den har eksisteret længe, men det er statistik om ens feeds.
Den registrerer antallet af indslag på forskellige feeds, hvor mange du har læst, på hvilket tidspunkt (mulighed for at vælge mellem ugedag, tid på dagen og inden for de sidste 30 dage. 'Læst' skal dog her tages med et forbehold, for ofte skimmer jeg bare overskriften uden at læse teksten. Men det kan Reader altså ikke gennemskue.
Særlig interessant er at jeg kan se hvor aktive feeds’ene er. Jeg opdagede fx at der er et feed som aldrig har haft nogle indslag, og et andet som ikke har udgivet noget siden 17. oktober. De er nu slettet. Begge steder er der mulighed for at se top 20 og top 40 i stedet for den top 10 som er default.Et lille kik ind i Privaten. Bemærk at jeg næsten ikke læser feeds om søndagen, til gengæld er der så meget mere at læse om mandagen.
For interesserede, så kan jeg af statistikken se, at jeg vitterligt holder søndagen hellig (dog ikke i dag), at jeg fortrinsvis læser om mandagen og andre, mere private forhold. Af billedet fremgår også at jeg har fået mine abonnementer skåret ned til 35 og at jeg endnu ikke har fundet ud af at dele dem med andre.
Derimod savner jeg hos Reader statistik over bestemte feeds. Når jeg skal afgøre om jeg vil have et nyt feed, kunne jeg være interesseret i hvor mange som abonnerer på det (det kan jeg på Bloglines) og eventuelt hvor mange gange indslagene bliver læst. Da sådanne altid er behæftet med fejl, dog ikke det store savn.
Link
Google Reader Trends.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja - Google Reader er ret fornuftig.

Når du finder ud af at dele dine abonnementer med andre så gi lige besked på bloggen.

På forhånd tak! ;-)