fredag den 2. februar 2007

Gmails forhold til Microsoft

Hvis nogen tror at Google er størst hvad angår alt på internettet, kan de godt tro om igen. I forhold til Yahoo mails omkring 250 mio bruger og Microsoft er Gmail en dværg.
En af grundene er at Gmail ikke er åben, du skal inviteres. Eller bruge Blogger. Et mindre problem for blot let øvede internetbrugere. Men en måske vægtigere årsag er besværet med at åbne vedhæftede filer som Word og Excel filer. Mens Google dominerer internettet, dominerer Microsoft ’kontor’-programmer (tekstbehandling, regneark osv.). Google har godt nok sit eget kontorprogram Docs & Spreadsheets. Men indtil for nyligt skulle du først downloade vedhæftede filer for dernæst at uploade dem til Docs & Spreadsheets.
Fra i mandags skulle det ifølge Googles D & C weblog ikke længere være nødvendigt. Når du modtager en vedhæftet fil af nævnte type, skulle der være et link ved siden af Download-knappen med teksten "Open as a Google document." Ved et klik på denne skulle den så åbne i Docs & Spreadsheets.Der er gabende tomt efter Download-knappen. Ikke noget med at det kan åbnes som et Google-Dokument
Som det fremgår af billedet er der bare ikke nogen sådan knap. Jeg ved ikke hvorfor. Det kan være at det stadig er beta. Eller at det bare ikke fungerer i den danske version.
Under alle omstændigheder. Det kommer jo nok til at fungere engang (suk). Og i givet fald er det da endnu et bevis for Googles forretningskoncept: Med en browser og en konto hos Google, har du ikke behov for at installere og købe dyre programmer til din pc. Du logger bare på din Google-konto, og så har du adgang til såvel information og kommunikation som til de nødvendige programmer.
Link
Google D&S om vedhæftede filer.

3 kommentarer:

Lars K Jensen sagde ...

Hej Erik

Det virker fint hos mig og har virket siden mandag/tirsdag.

Måske det virker, hvis du skifter din Gmail til engelsk?

Generelt plejer jeg at sige, at man altid skal have sin Gmail sat til engelsk, for de nye services ryger ALTID ud til i den engelsksprogede først.

// Lars

Betina Andersen sagde ...

Det har nu virket ganske fint hos mig i flere dage:
www.nakel.dk/betina/google_document.jpg

Erik Høy sagde ...

Ja ja da. Tak for kommentarerne. De tvinger mig jo til at afprøve med at ændre indstillingerne. Og det ER rigtigt. Hvis du ændrer sprog til Engelsk, så kommer linket pænt op.
Men det sker ikke på tysk og (stadig) heller ikke på dansk. Så det er nok kun et spørgsmål om tid.
Konklusion: hvis du vil nyde godt af denne facilitet, skal du ændre sprog under Indstillinger til engelsk.