fredag den 22. december 2006

Ikke udsigt til europæisk modstykke til Google

Samarbejdet mellem europæiske lande om et europæisk modstykke til Google (Quaero) ser ud til at bekræfte de værste fordomme man måtte have om europæisk forretningskulturs manglende formåen over for USA’s fremstormende. I hvert fald hvis Pandia Post står til troende.
Det er endt ud i at Tyskland har trukket sig. På grund af uoverensstemmelse mellem forskellige koncepter. Franskmænd er tilbøjelige til at opfatte USA som en trussel mod Europa, og opfatter Quaero som et alternativ der skal sikre fransk of europæisk kultur (og europæisk industri). Projektet omfattede eller store firmaer som Thomson, fransk Télécom, Siemens, Thales, Bertin Technologies, Exalead, Inra, CNRS, Clips Imag, RWTH Aachen, Karlsruhe Universitet m.fl.
Den tyske regering vil sandsynligvis i stedet koncentrere sig om et eget alternativ, Theseus. Pandia Post har nogle syrlige knubs til europæerne i den anledning, og peger tørt på at der allerede fandtes en europæisk søgemaskine, Fast (All the Web). De har også en liste over franske firmaer.
Links
Artikel i Pandia Post.
Artikel i Deutsche Welle.

Ingen kommentarer: