onsdag den 6. december 2006

Fårede spørgsmål (julegrublerier)

Revisionsfirmaet Jensen & Søns julefrokost drejer sig ofte om tal. Dette år om noget så uldent som antallet af får i Spanien og Sydafrika. Bogholder Sporenstregs påstår at der i et så stupidt land som Spanien da må være flere end i Sydafrika. Diskussionen føres i et køligt, afbalanceret, neddæmpet, men stemningstrykkende sprog.
Indtil sekretæren får den lyse ide at de jo bare kan prøve på internettet. Det bliver accepteret af alle parter. Og sekretæren taster sirligt en søgning ind på Google på sheep spain south africa. Det giver ikke rigtigt noget. Men bogholderen ved at statistik normalt laves i regneark, og han ved at Googles avancerrede søgning har mulighed for at afgrænse på excel-filer. Så han overtager et øjeblik tasturet og skriver søgningen sheep statistics spain "south africa" 2000...2006 filetype:xls .
Tilskuerne kigger lidt skeptisk på de mange resultater, men lidt nede på første side kommer der noget som ser helt interessant ud. Et regneark eller en rapport. Det er ikke noget problem for firmaets regnearkskyndige at hitte frem til fanebladet SHEEP 02, hvor det fremgår hvor mange får der var i de forskellige lande i forskellige tidsperioder frem til 2002.
Endelig kan jule(frokost)freden sænke sig over selskabet.

Ingen kommentarer: