lørdag den 2. december 2006

Decembers julefrokostgrublerier med Google

I denne måned vil Internetsøgning på julefrokostdage med spredte mellemrum forsøge sig med at finde ud af hvor meget folk egentligt ved ganske banale søgninger på Google kan finde ud af selv, uden at skulle ulejlige sig på biblioteket, eller indskrive sig som låner for at få adgang til for bibliotekerne dyrt licensbetalte databaser.
Et spørgsmål over julefrokostens rom og cola sidst på aftenen kunne fx være:
Hvad kostede en coca-cola i 1910 og hvordan så deres reklamer ud?

På værtshuset ’Nattergalen’ er der selvfølgelig trådløst netværk, så de omtågede værtshusgæster trækker deres bærbare frem og skriver ganske enkelt
Prisen på ”coca cola” 1900….1920.
Blandt de første fund er der bl.a. artikler fra såvel den engelske Wikipedia som den danske.
Efter en hurtig skimming af siden, finder man hurtigt en henvisning til Coca Colas hjemmeside, hvor der er ganske megen information om historien bag firmaet. Med tilhørende billeder.
Men man behøver for så vidt ikke gå så langt. Der er også en henvisning til en længere artikel med billede af en cola-flaske anno 1910.
Allerede her inden de selv har fundet frem til svarene, vil vi dog forlade værtshusselskabet som nu har kastet sig ud i den spændende læsning om Coca Cola, og glemt alt om parat-videnspørgsmålet i starten. I stedet beriger de nu deres almenviden ganske gratis og under højlydt skålen og under almindelig festivitas.
En i sandhed uforglemmelig aften i byen!

Ingen kommentarer: