fredag den 24. november 2006

Mærkværdigheder på søgemaskinerne

Det sker ikke ganske sjældent at nogen sender mig en email om at de har set noget meget mærkeligt på Google (mest) eller en anden søgemaskine. Selv er jeg desværre aldrig rendt ind i noget sådant, men jeg har bare været uheldig.
For der foregår meget som vi ikke som brugere kan vide noget om. De som er interesseret i disse eksperimenter kan følge med på Google Blogoscope. Både på webloggen og deres diskussionsforum. På det sidste kan du oven i købet selv indsende en skærmprint af seværdigheden. Der går sjældent mere end et par minutter før nogen har svaret på dit spørgsmål, så det er virkeligt et meget aktivt forum.
Et eksempel stammer fra i dag. Nogen har opdaget at der kommer en speciel henvisning til Google Blogsearch op. Af indlægget fremgår også at det ikke kan rekonstrueres, for det var åbenbart et eksperiment som ikke var permanent. Nogen gange dukker disse mærkværdigheder op og bliver fast inventar. Andet forsvinder ud i glemslen.

1 kommentar:

Lars K Jensen sagde ...

Hej Erik

Et godt billede på, hvad der sker med Google i fremtiden er at besøge deres sandkasse-søgemaskine, hvor de eksperimenterer. Den finder du her

www.searchmash.com

Læg i øvrigt også mærke til den logiske URL direkte til søgninger. Eksempel: Vista:

Og så kan man oven i købet også bruge mellemrum og gåseøjne:

http://www.searchmash.com/search/"windows vista"

http://www.searchmash.com/search/vista