tirsdag den 12. september 2006


Northern Light

Northern Light - navnet vil vække minder hos garvede internetsøgere. Det var en af de lovende søgemaskiner indtil Google dukkede op. Den var en af de første som lavede et nogenlunde brugbart mappeopdelingssystem. Herefter blev den en betalingssøgemaskine og specialiserede sig mest i erhvervssøgninger.
Nu er den imidlertid blevet delvist åben igen. Og det er stadig mest for erhvervssøgninger. Derfor skal den heller ikke vurderes i forhold til Google, men i forhold til hvad der ellers findes af sådanne specialsøgemaskiner. Ifølge egne oplysninger indeholder Northern Light nu 100 mio. virksomhedsrelaterede 'pages'. Umiddelbart kan jeg ikke se om det dækker over dokumenter eller over sider i dokumenter. Forhåbentligt da det første. I så fald et meget imponerende tal.
Søgningerne tyder også på det. En søgning på laser doppler anemometry giver 17 resultater, bl.a. flere meget omfattende artikler, som er gratis. For et beskedent beløb kan man købe sig til ubegrænset adgang til hele databasen, på daglig eller månedlig basis.
En længere artikel i Info Today beskriver detaljerne omkring betalingsordninger, søgefunktioner samt historien bag den nu 10 år gamle søgemaskine.
Link
Northern Light.
Artikel i Info Today.

Ingen kommentarer: