onsdag den 13. september 2006


MSN Live Search

Så har Microsofts svar på Google, MSN search, lanceret sin Live-søgning. Den er nu ikke længere forbeholdt testpersoner. Af nyheder nævner MSN's weblog følgende:
  • En helt enkel brugergrænseflade. Nyt skulle være at søgningerne automatisk overføres fra den ene specialsøgning tilden anden, så man ikke behøver at gentage websøgningen i billedsøgning, osv.
  • 'Related Searches'. Ikke nogen nyhed for Google-brugere. Lignende sider har været kendt i snart sagt lige så lang tid som Google har eksisteret.
  • Billedsøgningen rummer en skala, hvor man kan gøre billedene større og mindre. Det er ikke set før på andre søgemaskiner jeg kender. Det er derimod opdelingen af fotoer i lille, mellem og stor størrelse. [EDIT: se også Sørens kommentar til en feature, som jeg i første omgang ikke havde været opmærksom på.]
Derudover er der en henvisning til alle MSN's specialsøgning.
Nyt er også en personlig brugergrænseflade. DMan kan til eller fravælge fire forskellie emner, og også tilføje flere muligheder, hvis man er interesseret (se billedet).
For bruger af MSN Messenger er det derudover ganske nemt at logge på. Andre målige besvære sig med at oprette en konto.
Nu til søgninger. Prøv fx med "reboot 2006" . Ganske nydeligt layout (hvor er det nu man har set det før?).
Det bliver spændende at se de første sammenligninger med de andre søgemaskiner. Umiddelbart kan jeg ikke se om MSN her har formået at skabe et kraftigt modstykke til Google og Yahoo. Hvad jeg foreløbig har fundet, referer nærmest kun hvad MSN selv skriver. Pandia Post har nogle ganske korte referencer. Så den helt store sensation er der nok ikke tale om.
Links
Windows Live Search.
Live Search Weblog.
Pandia Post.
Search Engine Watch om Live.

1 kommentar:

Søren Johannessen sagde ...

Hej Erik

Du burde nok nævne featuren ved billedesøgningen, at der er uendelig page scrolling - dvs nye billeder loader hele tiden ind i samme resultatside efterhånden som man scroller ned ad -så man ikke skal klikke næste side. Der er såkaldt AJAX teknologi bag dette. Og det er nok den fedeste feature, hvis man kan lide den metode.