mandag den 17. juli 2006

Microsoft rasler med sablen

Inden jeg tog på sommerferie, prøvede jeg at ajourføre Google-Guide for alle de nye ting, som Google har fundet på. De ligger under ’Tilbehør’. Og det er ikke så lidt. Oven i købet er regneark, tekstbehandling mm. på vej. Og det har da også fået Microsoft til at spidse ører, i hvert fald på en virksomhedskonference.
Ifølge Forbes skal Kevin Turner (chief operating officer) fra Microsoft have udtalt, at
"Those people [Google] are not going to be allowed to take food off our plate, because that is what they are intending to do …. Enterprise search is our business, it's our house and Google is not going to take that business."

Men det er ikke kun Google Microsoft vil gå til kamp imod. Også IBM og Oracle vil få Microsofts kærlighed at føle. Foreløbig har Microsoft dog ikke kunnet stille noget op mod Googles websøgning. Og eftersom konceptet i Googles produkter er helt anderledes end Microsofts, bliver det interessant at følge om Microsoft vil ændre stil.
Indtil nu har firmaet satset på programmer som forbrugerne skulle købe og have på deres private computer. Ofte for dyre penge. Heroverfor er Googles koncept at sådanne programmer ligger på internettet, hvorfra de kan bruges via login eller konto. Og det mest ganske gratis.
Link
Forbes.

Ingen kommentarer: